ИСТИНСКАТА МОЛИТВА. ПРОЦЕСЪТ НА ТРАНСФИГУРАЦИЯ. Презентация, 15. март. 2021 г.

Приятели, от името на Школата на Златният Розенкройцер най-сърдечно ви каним на онлайн презентация от новия цикъл : “Дванадесетте ключа на Универсалното учение“, на тема „Истинската молитва. Процесът на трансфигурация“.

Какво представлява молитвата? - Молитвата е магично призоваване, творчески импулс, който се оформя според състоянието и мотивите на молещия се. Когато се молим, ние мислим, желаем и чувстваме, и чрез изречените думи формираме едно творение, което запечатваме с магичната формула „Да бъде“ /Амин, Fiat/. Но вследствие на ограниченото си съзнание падналият човек злоупотреби с молитвата, използвайки я за свои лични цели.

А какво е молитвата за ученика на една духовна школа? - Неговата молитва е съответстващо на Универсалното учение жизнено поведение. Той се отказва от всички лични желания, защото знае, че чрез тях се свързва с бога на този свят, от който всъщност желае да се освободи.

За да има някой правото да произнесе молитвата „Отче наш”, той трябва да е застанал на Пътя на завръщането, да е приет в Христовата сила. Кандидатът се обръща към Божествената първопричина, към Духовната искра в сърцето си и тогава неговия зов се издига до Свещената земя.

Трансфигурацията е процес на смяна на личността в микрокосмоса. Той води до създаване на ново същество от светлината, силата и прасубстанцията на Божествената природа.

За да си поговорим какво е истинската молитва и трансфигурацията, заповядайте на срещата, която ще се състои на 15 март, понеделник, от 19.00 часа в нашата ZOOM стая.
Входът е свободен

ЛИНК ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ СРЕЩАТА (Join Zoom Meeting) : https://us02web.zoom.us/j/9254154180?pwd=Q1JyUzNpdVBhTUNBZ0RCZTBVeFp6UT09 Meeting ID: 925 415 4180
Password: hasp


Срещата в ZOOM не се записва и всички участници имат контрол върху микрофоните и камерите си!

Свързани събития

27 март 2021 г. | УЧЕНИЕТО НА ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ - ПИМАНДЪР

Адрес на събитието

,

19:00-21:00 ч.,

Виртуално събитие