Подаръците Кой е най-ценният подарък в живота?

Сега, преди празниците, за много хора актуален въпрос са подаръците. Човек винаги се радва на един хубав подарък. Особено сега, когато идва празникът Рождество. Всички се тълпят пред магазините да купуват подаръци – за децата, за колегите, за близките и приятелите.
Но можем ли да им подарим нещо което е толкова ценно, че съответният човек да бъде вечно щастлив? Не можем. Ако кажем да, дълбоко се лъжем.

Подаръкът, който може да направи човека вечно щастлив е един Божествен подарък, който ни е даден още при раждането ни в този свят. Това е Духовната искра в центъра на нашето същество. Това е най-ценният подарък, който някога сме получавали. Но той все още не е отворен. Мнозина дори не знаят, че са го получили. Този подарък трябва да се отвори и да се види какво има вътре в него – една безкрайна вселена, едно безгранично познание. Това е чудото на Рождеството – отварянето на Божия дар в нас, запалването на Духовната искра в нас – Витлеемската звезда. И настава светлина, чудна светлина, която осветлява цялото ни същество. Това е чудото, което може да се случи във всеки от нас. И то се случва веднъж в живота. Може да се случи не само сега, а във всеки един момент.

Интернационална школа на Златния Розенкройц
Добави коментар

Галерия

Свързани статии

Коледа - Раждането на Иисус

Коледа - Раждането на Иисус

Всяка година празнуваме Коледа. Но дали нещо в нас се променя по този начин? Какво означава всъщност да празнуваш Коледа?