Проект за изграждане на Балкански Конферентен Център

Проект за изграждане на Балкански Конферентен Център

Конферентен център в долината на тракийските царе

Ние, българските ученици на Международната школа на Златния Розенкройц, желаем да построим конферентен център с Храм в центъра на България, в Долината на тракийските царе. Защо този конферентен център е толкова важен за нас?

Душа и тяло

Съвременният начин на живот набляга много на личността ни. Имаме хроничен недостиг на време заради работата си, семейството си, социалните медии, мобилните телефони, климатичните промени и т.н. Светът ни движи с огромна скорост.
Но какво да кажем за нашата духовна същност? Духовното ни наследство не ли е това, което може да ни освободи от лабиринта на света? Но за да развием духовната си същност, тя се нуждае от внимание, подходяща енергийна храна и подходящи условия като тишина и хармонична среда. Когато преместим вниманието си към вътрешното си богатство, към душата си, а не към забързания свят, бихме могли да възстановим вътрешния си духовен храм. Това означава да преминем през освобождаващ процес на трансформация на съзнанието.

Вътрешен и външен храм

За да възстановим вътрешния храм, използваме външните храмове като инструменти, като работни места. Такъв външен храм е сърцето на нашия конферентен център. Той е място, където освобождаващите светлинни сили на Гносиса докосват душите ни. Храмът е място на сила, но и на спокойствие и тишина; място, в което може да се активира вътрешната ни духовна същност. Това вътрешно пробуждане на истинското човешко същество е от голяма полза за света, особено във времена на драматични промени. Само Любовта и Мъдростта на пробуденото човешко същество могат да насочат развитието на човечеството в правилната посока. Ето защо този конферентен център е толкова важен за нас и за цялото човечество.

Четвъртият импулс

Ние знаем, че България има богато духовно наследство. Три импулса на Универсалното учение са излъчени от тези земи: мистериите на Орфей и Дионисиевата религия по време на Тракийското царство, движението на богомилите през Средновековието, и Бялото братство на Учителя Петър Дънов в наше време.
Това богато духовно минало, в комбинация с настоящите атмосферни условия на Ерата на Водолея, предоставя могъща основа за нов импулс на Универсалното учение. Великият „Закон на Светлината” гласи: там, където Светлината някога е светила, ще свети отново! Ние вярваме, че е дошло времето за четвъртия импулс! Числото четири се свързва както с квадрата, така и с кръста. Квадратът символизира осъществяването, строежа, възкресението на истинското човешко същество.

Ерата на Водолея

Човечеството навлезе в Ерата на Водолея. Този период се свързва с развитието на съзнанието (т.е. ставаме все по-съзнателни), с дематериализация, прозрачност, отвореност, равенство и братство. Атмосферата, в която живеем става по-огнена, човечеството трябва да се научи да работи с петия етер, огнения етер. Вибрацията на атомите нараства и старите кристализирали структури се разпадат.

Ключовият въпрос сега е: Какво ново ще се появи, когато старите форми изчезнат? Така разбираме, че живеем в критичен момент от развитието на човечеството.

Вярваме, че всички хора с духовна ориентация трябва да се подкрепят взаимно в тези решителни времена. По този начин можем да формираме група, разполагаща с достатъчно сили да информира, подпомага и подготви останалата част от човечеството. Ние, учениците на Школата на Златния Розенкройц, поемаме своята отговорност в този процес. Затова искаме да построим един могъщ конферентен център в Долината на тракийските царе. Искаме да предложим на хората място, където да могат да работят за трансформацията на душата си, да възкресят вътрешния си храм. Това е новото тяло, необходимо в новата ера! Едновременно с това, конферентният център ще излъчва със сила нашето освобождаващо послание в атмосферата: за да се пробудят онези, които все още спят!Подкрепете ни! English Version

Осъществяването на проекта се нуждае от цялата възможна подкрепа!

В момента търсим източници на финансиране за реализацията на този
нов конферентен център в сърцето на България.

Ако вярвате в работата, която извършваме за човечеството и желаете да ни подкрепите,
вашето дарение е добре дошло!

1. Дарения по банков път:
Име: Lectorium Rosicrucianum, International School of the Golden Rosycross, Sofia.
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG13 UNCR 7000 1520 4082 94
Клон: София, Раковски
УниКредит Булбанк


2. Дарения през виртуален ПОС терминал (без допълнителни такси):


3. Дарения през системата PayPal:

Общи условия за предоставяне на дарения

Повече информация за Школата можете да намерите на уебсайта и на фейсбук страницата ни:
www.lectorium-rosicrucianum.bg
www.facebook.com/LectoriumRosicrucianum.bg

По всякакви въпроси можете да пишете на: lrc_nr@abv.bg

Благодарим Ви за отделеното време и внимание!
Национално ръководство за България на Международната школа на Златния РозенкройцГалерия на проекта


Строителството вече започна!
Подкрепете ни!