Коледното дърво Какво символизира коледното дърво?

Според нашето виждане коледното дърво символизира цялото човечество, цялата човешка жизнена вълна, т.е. то е световната душа. Всяка душа или микрокосмос, е като закачена към това дърво лампичка или свещичка.

Човекът всъщност представлява един микрокосмос, едно кълбо обгърнато от електромагнитно поле, в центъра на което има една искра от Духа - Духовната искра. В него гори един огън - Огънят на Духа.

От много много време обаче в много микрокосмоси този огън на Духа е загаснал и на негово място гори един друг огън - огънят на покварата. Затова сега човешкото дърво не свети с Божествената светлина.

Всяка година палим свещичките на коледната елха и слагаме Витлеемската звезда най-отгоре, но дали сме запалили свещичката, която е вътре в нас? Тава е най-важното! Свети ли тя в мрака на този свят?

Всяка запалена в Огъня на Духа искра е за нас един коледен празник, едно Рождество.
Дано скоро много Духовни искри да пламнат в Огъня на Духа, за да може много души да бъдат спасени и коледното дърво на човечеството да засияе в пълния си блясък!

Интернационална школа на Златния Розенкройц

Добави коментар

Галерия

Свързани статии

Коледа - Раждането на Иисус

Коледа - Раждането на Иисус

Всяка година празнуваме Коледа. Но дали нещо в нас се променя по този начин? Какво означава всъщност да празнуваш Коледа?