РЕИНКАРНАЦИЯ ИЛИ ВЪЗКРЕСЕНИЕ Четвърта беседа от цикъла ”Универсалното учение – Път на себепознание и познание за света”, 22. януари. 2019 г.

“Светът на статиката е свят на вечното, непроменливо битие, на абсолютната, свързана с Бога свобода – той е Царството Небесно.
Диалектичното жизнено поле е едно проклятие, но същевременно и една милост.То е проклятие, защото тук нищо не е постоянно, всичко идва и си отива. Защото злото и доброто взаимно се държат в равновесие и се преследват едно друго. И всичко това е напълно безнадеждно и безсмислено.
Но то е и милост, защото точно поради тази променливост, нищо в нас не може да се укрепи и да кристализира вечно. Именно тази постоянна промяна винаги разрушава причиненото от нас зло. Така падналото човечество винаги бива държано в движение.”

Причината за съществуването на закона за постоянната смяна на раждане и смърт е егоцентричното себеутвърждаване на човека в материалния свят. Докато той не се освободи от това егоцентрично себеутвърждаване чрез процеса на “новораждане от Вода и Дух”, т.е. от Божествената прасубстанция и Божествения Дух, микрокосмосът ще трябва отново и отново да се връща в земната материя...

Заповядайте на четвъртата среща от цикъла ” Универсалното учение – Път на себепознание и познание за света”, която ще се проведе на 22-ри януари, от 19.00 часа, в Зала „ЕСЕНС”, гр. София, ул. „6-ти септември” 37, /вътрешен двор/.

Свързани събития

15 януари 2019 г. | КАТАРИ, БОГОМИЛИ И РОЗЕНКРОЙЦЕРИ 29 януари 2019 г. | АЗ СЪМ И ПЪТЯТ, И ПЪТУВАНЕТО

Адрес на събитието

СОФИЯ,

гр. София, ул. "6 септември" № 37, зала "Есенс", от 19.00 ч.,