ПЪТУВАНЕ В НЕОЧАКВАНОТО - ФИЛМ (ЧАСТ I) ФАМА ФРАТЕРНИТАТИС РОЗЕНКРОЙЦЕРСКИ МАНИФЕСТИ 1614 - 2014 В ТЪРСЕНЕ НА СЛЕДИТЕ, 26. септември. 2019 г.

Международна школа на Златния Розенкройц


400 ГОДИНИ РОЗЕНКРОЙЦ
ПЪТУВАНЕ В НЕОЧАКВАНОТО
ФАМА ФРАТЕРНИТАТИС РОЗЕНКРОЙЦЕРСКИ МАНИФЕСТИ 1614 - 2014 В ТЪРСЕНЕ НА СЛЕДИТЕ


Чистият дом, който построява Християн Розенкройц, „Новият дом в Европа”, е като новото светлинно поле, атмосферата, от която в западния свят се зараждат новите духовни възможности. Необвързано с властващата гледна точка на науката, църквата и държавата, то представлява синтез, от който възниква нова визия. Именно тази атмосфера братята розенкройцери наричат „Дом”.

"Тези, които са родени в Духа, осъзнават своята свързаност с другите. Ако тя се разпознае от всички нас, тогава ние сме сродни в духа и сме един за друг „братя и сестри”. Заедно в една и съща насоченост ние изграждаме Дома на Светия Дух, Дома Sancti Spiritus."

Ще можете да откриете отговор на въпросите:
- възможно ли е в нашето същество да настъпи промяна и трансформация чрез светлината
- какво е алхимичен процес
- какво представлява Херметичната философия
- за това кой е Християн Розенкройц, кога и през кои земи преминава по време на пътешествието, което е предприел
- има ли исторически документи за Джордано Бруно

Всичко това и още много други неща може да научите от филмчето, което ще ви представим, а също и в непринуден разговор. Заповядайте на прожекцията на ПЪРВАТА ЧАСТ на филма на 26-ти септември (четвъртък) от 18:00 часа в “Парк хотел Централ”, ул. "Цар Освободител" № 6.

Вход свободен

Адрес на събитието

СЛИВЕН

“Парк хотел Централ”, ул. "Цар Освободител" № 6 от 18:00 часа