ДУХОВНАТА РАБОТА НА РОЗЕНКРОЙЦЕРИТЕ 27. декември. 2021 г.

Скъпи приятели,
Как става възможна трансформацията на смъртния човек в безсмъртен, небесен човек? И каква е актуалната задача пред човечеството днес? - Нашата настояща задача е раждане на безсмъртното душевно съзнание.
Какво е необходимо за постигане на това ново съзнание? Условието е, аз-личността съзнателно да се постави в служба на Новата душа, следвайки зова на Духовната искра.
Човекът, който се насочи към такова душевно развитие, ще изпита личната си привързаност към земния свят като пречка. В дълбините на душата си той ще почувства първичния копнеж към единство с всички хора и творения. На тази основа ще бъде готов да се откаже от личните си интереси, за да освободи пространство за пробуждащия се безсмъртен душевен принцип.
Нека си припомним думите на Макс Хайндел, че „Каквото и да правим – независимо колко висш изглежда идеалът или колко нисши спрямо него се чувстваме – светците са го осъществили. Те са били хора, а каквото е направил един човек, същото може и друг човек да го направи.“ („Космогонията на розенкройцерите“)

За да обменим мисли относно новото душевно развитие на човечеството, ние ви каним на нашата шеста среща от цикъла „Розенкройцерите - Пътят на мистериите в днешното време“, на тема “Духовната работа на розенкройцерите“.

Срещата ще се проведе на 27 декември 2021 в платформата ZOOM, от 19:00 часа.

ЛИНК ЗА ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ СРЕЩАТА (Join Zoom Meeting) : https://us02web.zoom.us/j/9254154180?pwd=V3gyV3ozMHV5ZGhSc0pQSlJhQXV1QT09 Meeting ID: 925 415 4180
Password: 4321

Линкът и паролата, както и часът на провеждането на тези срещи няма да се променят!

Срещата в ZOOM не се записва и всички участници имат контрол върху микрофоните и камерите си!
Свързани събития

13 декември 2021 г. | ОНЛАЙН СЪБИТИЕ БОЖЕСТВЕНАТА АЛХИМИЯ

Адрес на събитието

ОНЛАЙН СЪБИТИЕ

от 19:00 ч.

ИНФОРМАЦИОННА ПОРЕДИЦА (6)