МЪДРОСТТА НА ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ - СМАРАГДЕНАТА ПЛОЧА Втора лекция от цикъла “МЪДРОСТТА НА ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ”, 04. ноември. 2023 г.

Тъй като Истината не може да се изрази с думи, тя може най-много да се загатне. Само в тишината, само когато сърцето е освободено от емоции и амбиции, Истината може да се изяви и да се разкрие на хората.

Текстът на “Табула Смарагдина” започва с едно тройно твърдение:
    “Това е вярно! Това е сигурно!
    Това е пълната истина!”


Съществува ли изобщо абсолютна истина? По този въпрос много от философските системи си противоречат. Това, което за една система е истина, за друга е измама! Колко много кръвопролитни войни са се водили само в името на някаква мнима истина, и колко често заради нея приятелите са се превръщали във врагове!
Можем ли тогава все пак да приемем, че съществува нещо, което за всеки човек на този свят да е истина и да остава истина? ...

Заповядайте на втората ни лекция от цикъла "МЪДРОСТТА НА ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ", озаглавена "2. ТАБУЛА СМАРАГДИНА - СМАРАГДЕНАТА ПЛОЧА", която ще се проведе на 4-ти НОЕМВРИ 2023 г. от 12:00 ч. в Народно читалище ”ФАР 1946” ул. "Странджа" № 20
Вход свободен

Свързани събития

25 ноември 2023 г. | Бургас МЪДРОСТТА НА ХЕРМЕС ТРИСМЕГИСТ - ПИМАНДЪР КАТО ВОДАЧ

Адрес на събитието

Бургас

Народно читалище ”ФАР 1946” ул. "Странджа" № 20, от 12:00 ч.