УНИВЕРСАЛНОТО УЧЕНИЕ. БИБЛИЯТА. Лекция № 11, 30. април. 2019 г.

Ние бихме желали да свидетелстваме, че от сътворението на света на човека не е дарявана друга по-невероятна, по-достойна за възхищение и по-полезна книга от Свещената Библия. Благословен е, който я притежава; още по-благословен – онзи, който я чете; най-благословен е, който я познава основно, докато най-близко до Бога е този, който я разбира и следва.” – из „Веруюто на Розенкройцерското Братство”

Защо Библията има такова значение за Духовната школа на Златния Розенкройц и техните ученици? Защото ученикът, докоснат от Силата на Гносиса и променен от нея, открива, че Библията свидетелства за същата тази Сила. Той разбира, че там се описва и потвърждава Пътя на освобождението. Чрез това в него се пораждат нови сили и той може да ги употреби в служба на освобождението....

Приятели, заповядайте на единадесетата ни беседа от цикъла ” Универсалното учение – Път на себепознание и познание за света”, която ще се проведе на 30-ти април (вторник) 2019 г. от 19.00 часа, в зала „ЕСЕНС”, гр. София, ул. „6-ти септември” 37, /вътрешен двор/.

Свързани събития

02 април 2019 г. | АЛХИМИЧНИЯТ ПРОЦЕС. ТРАНСФИГУРАЦИЯТА (ЧАСТ II) 16 април 2019 г. | СПИРИТИЗЪМ И КОСМИЧЕСКА РЕВОЛЮЦИЯ

Адрес на събитието

СОФИЯ

гр. София, ул. "6 септември" № 37, зала "Есенс", от 19.00 ч.